lunes, 15 de junio de 2009

FI.. DE CURS...!!!







Hola a tots... ja estem a la recta final... i que menys que fer una visió de tot el que hem après en aquesta assignatura, a més de dir, de com hem après aquests nous continguts per nosaltres...


- CAL PEDAGOGIA PER TRANSMISSIÓ DE VALORS?
- PEDAGOGIA ÉTICA O ESTETICA?
En la pedagogia hi ha un component artístic lligat amb la creativitat, ja que hem de pensar més enllà, hem d’oferir solucions, noves propostes... “el pedagog ha de tenir sempre un punt artístic”
- COM PODEM CAPTAR L’EDUCACIÓ?
Durant aquest curs ens hem fet moltes preguntes relacionades amb l’educació i les seves gran teories, una d’elles va ser AMB QUINA NOCIÓ DE TEORIA ENS QUEDEM?



Considero important que el fet de fer-nos preguntes és una manera de que l'alumne estigui en una constant reflexió... En l'assignatura de teoria de l'educació II, això ens passava constanment, les classes eren molt dinámiques i reflexives per a tots...!! Com que tots nosaltres serem futurs pedagogs i la pedagogia és l'art d'educar i sobretot reflexió del fet educatiu... que menys que en teoria II reflexionem en tot el que fem...





Hem tingut que treballar de manera cooperativa, i va ser tota una experiència positiva des del meu punt de vista, ja que vam tenir l'oportunitat de fomentar el diàleg entre els nostres companys i sobretot aprendre i entendre el procès de Bolonya que a tots tan interesava i que realment no erem conscients de que, i com estava composat.



També hem treballat quina es l'autoritat del mestre? la visió de Herbart davant la pedagogia.... LES PEDAGOGIES ACTUALS:


· Pedagogia Perennes

· Pedagogies Formatives

· Pedagogies hermenèutiques

· Pedagogia Postestructuralistes

·Pedagogia Crítica


Aquestes son les pedagogies actuals treballades a classe, totes elles interesants i rellevants.

En una de les sessions, abans de començar amb el nostre treball sobre bolonya vam treballar els canvis de la PEDAGOGIA I LA TEORIA DE L'EDUCACIÓ, que son tres:

· De centrar-nos en l'educar en l'educant: l'infant ara és el centre de l'educació

· Passat de l'ensenyament a l'aprenentatge. Canvi de perspectiva, la importància de que aprenem durant tota la vida

· Passem de parlar de centre escolar a centre educatiu: Importància del context, la comunitat, l'individu ja no està sòl, si no que forma part d'un context educatiu.





He intentat fer un petit resum del aspectes més importants i rellevants per a mi dins d'aquesta assignatura. Ha sigut una bloc entretingut i ple de coneixements actuals que a tots els estudiants ens calen saber.


Espero que vagin molt bé els examens, ja queda menys per la platja... un plaer treballar amb el meu grup número 4.


BON ESTIU A TOTHOM!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario